hu

Cégtörténet

1936 – 1938

A vállalat eredeti, teljes neve Société Industrielle Du Caoutchouc volt a belga alapításkor. A kezdeti időszakban legfőképp gumi cipőket és tömlőket gyártottak. Két évvel az alapítás után új gyártósorokat létesítettek, ezáltal megkezdődött a gumiprofil gyártás.

1941 – 1945

A SIC bezárta ajtaját a II. Világháború alatt. 1946-ban indult újra a termelés. A vállalatra ráragadt a “Catchouke” becenév.

1946 – 1984

Az újonnan adaptált technológiáknak köszönhetően jelentősen megnőtt a SIC termelékenysége. Leon Alliance 1963-ban csatlakozott a vállalat értékesítési részlegéhez. A tudatos marketing és értékesítési stratégia növekvő pályára állította a céget. 20 év tapasztalattal a háta mögött, Leon Alliance átveszi az ügyvezető igazgatói posztot.

1987 – 1992

A jelen ügyvezető igazgató, Michel Alliance – Leon Alliance fia – 1987-ben, szintén az értékesítési részlegen kezdte meg karrierjét. Ebben az időszakban navigálja a céget a frissített SIC Rubbers név felé.

1997 – 2001

Az ezredforduló előtt a SIC Rubbers újabb gyártási kapacitások teremtése végett megalapítja Magyar leányvállalatát, a SIC Hungary-t. 2001-ben a SIC befejezi a gyártási tevékenységet a belga Zaventem-ben és megalakítja logisztikai és kereskedelmi részlegét Brüsszelben.

2010 – 2017

Napjainkban a SIC Hungary jelentős gyártástechnológiai fejlesztéseket végzett, majd megalakította önálló kutatás-fejlesztés részlegét. Jelentős erősödéssel a management és marketing területeken a SIC készen áll az újfajta kihívásokra. A SIC ma egy ISO certifikáttal rendelkező, magas teljesítményű gumigyártó cég, ami képes komplex gumitermékek tervezésére és gyártására bármely mennyiségben.

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.