hu

Önthető RTV szilikon

Minimális zsugorodás

A forró szerszámból kikerülő gumitermékek a hőingadozás miatt zsugorodnak, ami komoly gondot jelenthet, ha precíz illesztést megkívánó alkatrészről beszélünk. Az önthető RTV szilikonból készült gumitermékek előnyös tulajdonsága, hogy minimális a zsugorodásuk a szerszámból való eltávolítás után. Szilikonból gyártott termékeink így mindig pontosak és formatartóak.

Alkalmazás
törékeny felületeken

Az RTV szilikon egy meglehetősen könnyű, kímélő, folyékony halmazállapotú és – más gumifélékkel szemben – szobahőmérsékleten alkalmazható anyag, így tökéletes megoldást jelent törékeny üveg, vagy műanyagfelületek gumival való bevonására, azok megolvasztása vagy megrepesztése nélkül.

Definició

Az RTV szilikon a gumi egy önthető, szobahőmérsékleten megszilárduló válfaja. Több tucat iparág választja tevékenységéhez az RTV szilikont a különböző méretű és formájú gumitermékek előállítására. Számos ipari cég a gyártó szerszámok negatívjainak elkészítése során alkalmazza az önthető szilikont. Bár a szilikon számtalan méretbeli és formai megoldásnak ad alapot, ára mégis rendkívül versenyképes, gazdaságos termelést tesz lehetővé.

Szakértelem

Az ipari gumitermékek RTV szilikonból való gyártása igencsak költséghatékony megoldást nyújt, hiszen alkalmazása során nem lép fel gépköltség, valamint az alapanyag ára is elérhető. Elenyésző mértékű anyagzsugorodásának köszönhetően a szilikon használatával pontos méretek és speciális formák érhetők el. Könnyen és kockázatmentesen alkalmazható törékeny felületeken is.

Technológiai előnyök

Alkalmazás

Az RTV szilikon használata különféle ipari végfelhasználásokat tesz lehetővé. Az üvegipar, élelmiszeripar, villamosipar és további más iparágak előszeretettel használják az RTV szilikont, mely pontosan megfelel szakmai követelményeiknek, igazodik az iparágak igényebevételeihez. Megfelelően szigetel, ellenáll a hőnek, nyomásnak és alkalmazható akár sérülékeny felületeken is.  

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:

Esetek

Tekintse meg esettanulmányukat
az RTV szilikonról

Hosszú geometriai formájú alkatrész domborodik
Kihívás

Esetünkben egy hosszúkás alakú, fémre vulkanizált gumi alkatrészt vizsgálunk meg. A magas hőmérsékletű vulkanizálási folyamat miatt az alkatrész közepén zsugorodik az anyag, míg a szélein nagyobb méretű. Az alkatrész egyenlőtlen alakja miatt nem tudja betölteni kívánt funkcióját.

Megoldás

A gumi zsugorodási tulajdonságát lehet némileg egyensúlyozni a fém alkatrészek domborúra tervezésével. Ez esetben viszont RTV szilokon használatára esett a választás, mely szobahőmérsékleten szilárdul, ezért szinte elhanyagolható mértékű zsugorodása van. A végtermék mérettartó lett.

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.