hu

Definició

Számos iparág termelésében játszanak kulcsfontosságú szerepet a különféle extrudált gumitermékek. Az extrudálással történő gumigyártás jelentős mértékben eltér a különböző vulkanizálási technológiáktól. Ebben az eljárásban a formálható, puha állagú gumi alapanyagot egy présgép egy meghatározott formájú és méretű alakzaton nyomja át, melynek eredményeképpen jellemzően hosszúkás, csőszerű termékeket kapunk. Az extrudált profilok végső formája ez esetben is a szerszám formájától függ. A SIC Hungary által használt egyéb technológiáktól eltérően az extrudált termékek hosszú, folytonos formával rendelkeznek.

Szakértelem

Az extrudálásnak két formája létezik: horizontális és vertikális. A horizontális extrudálás révén akár extrém hosszúságú gumitermékek is előállíthatóak, míg a vertikális technológia rendkívül precíz méret és formatartást eredményez. Az extrudált gumitermékek csatlakoztathatók is, az U- vagy L-alakú profilok fejlett technológiáinknak köszönhetően erős és pontos illesztésekkel érhetők. Vertikális és horizontális gépünk automatizálható is, így teret adva akár a nagy mennyiségben történő tömeggyártásnak is.

Technológiai előnyök

Alkalmazás

A hosszú, extrudált gumitermékek nagy számban előfordulnak az üveg-, motor- és autóiparban. A SIC Hungary évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gumi-extrudálás terén is, legyen szó akár nyílászáróknál használt L-alakú gumiprofilról, autóipari csövekről vagy akár szigetelő profilokról.

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.