hu
Technológia

Extrudálás

Költséghatékony gumi, EPDM, szilikon vagy akár viton profilok készítése már 500 métertől. Keretre extrudálás speciális anyagminőség esetén, tömítések és O-gyűrűk gyártása közepes és nagy mennyiségben.

Szakértelem

Akár különleges anyagminőségek extrudálása, hőalagutas vulkanizálása. Alacsony szerszámozási költség mellett gazdaságos megoldás lehet profilból extrudálni és méretre vágni, Shore A 60-90 közötti sávban. Termékéhez egyedi szerszám tervezését és gyártását vállaljuk, anyagminőséghez illeszkedve. ISO 3302E3, illetve Shore A 70-80 között akár E1 toleranciával vállaljuk termékének gyártását, tekercselve vagy méretre vágva. Lap anyagból nem stancolható termékek számára nyersanyag tömbök előgyártását is vállaljuk.

Technológiai előnyök

Iparágak

Autóipar

Kéderek, O-gyűrűk illetve igény esetén keretre extrudálás az iparági szabványok feletti minőségben, nyomonkövethetőséggel.

Tovább

Üvegipar

Élvédők, távtartók, hézagtakarók, soroló és lemezbefogó profilok illetve üvegipari tömítések gyártása többféle anyagminőségből.

Tovább

Élelmiszeripar

Zsírálló, saválló és olajálló élelmiszeripari gumialkatrészek. Gyűrűk, szigetelések, tömlők és könyékcsövek egyedi méretben is.

Tovább

Építőipar és infrastruktúra

Minőségi, strapabíró, precíziós gumi, szilikon, EPDM vagy viton alkatrészek építőipar és infrastruktúra számára.

Tovább

Megoldásaink

Profilextrudálás

Legkülönfélébb profilok készítése autóipar, üveggyártás, építőipar vagy infrastruktúra számára. Tekercselve, vagy precízen méretre darabolva, előszériát követően ISO 3302E3-E1 toleranciával, Shore A 60-90 keménység között. Már 500 métertől gazdaságos, automatizált megoldásokkal vállaljuk terméke tömeggyártását.

Extrudálás keretre

Különleges anyagminőség és egyedi igény esetén vállalunk keretre extrudálást. Üvegipari termékek és nyílászárók számára egyedi tervezésű, igényeinek mindenben megfelelő élvédők, távtartók, hézagtakarók, soroló és lemezbefogó profilok készítését vállaljuk akár teszteléssel, anyagminőség vizsgálattal.

Magas nyomástűrő tömlő

Tömlők extrudálása többféle anyagminőségben és méretben. Speciális iparági igényekre akár egyedi, többrétegű tömlőt egy lépésben extrudáló berendezés is elérhető, mely a belső és külső réteg közé kerül a nyomástűrés javítására. Igény szerinti technológiával vulkanizált, ellenálló gumi, szilikon, EPDM és viton tömlők.

Kompressziós termékek előformázása

Bizonyos termékek kompressziós technológiás gyártása nem megoldható tekercs vagy lap alapanyagból, tehát a nyersanyagot előformázni kell. Anyagok jellemzően négyzet vagy téglalap profilban extrudálása költséghatékony megoldás a gyártási folyamat közbenső lépéseként, vulkanizálás nélkül.

Vulkanizálás hőalagúttal

Extrudálást és igény esetén méretre darabolást követően a termékek vulkanizálása többféle eljárással lehetséges. Partnereinknek elsősorban hőalagút használatát ajánljuk, de sós kádas és mikrohullámos vulkanizálási technológiák is elérhetők, melyek közül mindig a választott anyagminőséghez megfelelőt javasoljuk.

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.