hu

Injekciós eljárás

Mi az injekciós eljárás?

Az injekciós vulkanizálási eljárás a gumitermékek előállításának egy rendkívül elterjedt, számos iparág által használt módja mely támogatja a gyors termelési szisztémákat és nagy darabszámban történő gyártást. A gyártási folyamat ez esetben is a kezeletlen alapanyag előkészítésével kezdődik. A gumi felhevítését követően a folyékony anyag különböző transzferútvonalakon keresztül jut a befecskendező fúvókába. Az anyag végül a szerszámüregben veszi föl végleges, stabil formáját melyet követően további utómunkára nincs szükség.

Szakértelem

Az eljárás kimutathatóan kevesebb hulladékanyagot, fölösleget termel mint egyéb eljárások, így gyors és hatékony termelést tesz lehetővé. Az injekciós vulkanizálással készült termékek tökéletesen megfelelnek a szűkebb/alacsonyabb mérettűréseknek is. Injekciós gépünk alkalmas kisebb egységek gyártásától a folyamatos tömegtermelésig, szinte mindenféle mennyiség előállítására, ezzel szolgálva ki számos különböző iparágat.

Technikai előnyök

Alkalmazás

A gumibóják, autóipari gumiegységek, labdák, tömítőgyűrűk és egyéb ipari gumitermékek gyártására alkalmas injekciós technológiát számos, különféle iparágakban dolgozó partnerünk kiszolgálása érdekében használjuk évtizedek óta.

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:

Esetek

Tekintse meg esettanulmányukat
az injekciós eljárásról

Átlátszó szilikon csövek a minőségellenőrzéshez
Kihívás

Az esetünkben szereplő szilikon csövek egy állat etető rendszerben voltak beszerelve. Az üzemeltető igénye az volt, hogy tudja szemrevételezéssel ellenőrizni a csatornákat, nem került-e bele idegen anyag.

Megoldás

Egyedi, platina katalizátoros szilikon alapanyagot fejlesztettünk, amely teljesen transzparens, így az üzemeltetők folyamatosan monitorozhatják a folyadékok tisztaságát.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Préselés vagy fröccsöntés

Compression molding or injection molding? There is no right answer. Read our article and learn about the pros and cons of both technologies and where they might perform best.

Elolvasom
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.