hu

Kompressziós eljárás

Definició

A kompressziós eljárás első lépése az anyagelőkészítés. Ebben a stádiumban a rugalmas, formálható halmazállapotú gumianyagot pontosan, műszeresen lemérjük és előkészítjük a vulkanizálásra. Az anyag ezután a megrendelőink igénye alapján kialakított célszerszámba kerül, ahol a vulkanizálás során elnyeri végső formáját. Még a nagy keménységű gumialapanyagokból is masszív, formatartó, új termékek készíthetők a kompressziós eljárásnak köszönhetően. A kompressziós technológia gyors és hatékony módszer, a nagy méretű, hosszabb vulkanizálási idővel rendelkező termékek gyártására.

Szakértelem

Saját tulajdonú, nagyteljesítményű kompressziós gépünknek köszönhetően – mely a közép-európai régióban az egyik legnagyobb – képesek vagyunk akár 1200x1200x500 mm méretű termékek gyártására is. A SIC Hungary kompressziós eljárással készült termékeinek listájaban számos termék megtalálható az egészen kisméretűektől a nagyobbakig. A kompressziós eljárás egy jól működő, költséghatékony metódus az alacsony tűréssel rendelkező gumielemek gyártására.

Technológiai előnyök

Alkalmazás

A kompressziós gumigyártásban és egyéb gumigyártási technológiákban megszerzett több évtizedes tapasztalatának hála, a SIC Hungary egyértelműen kiemelkedik a közép európai régió gumigyártói közül. Kompressziós eljárással készített gumitermékeink bizonyítottan és tökéletesen megfelelnek a különböző iparágspecifikus követelményeknek.

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:

Esetek

Tekintse meg esettanulmányukat
a kompressziós eljárásról

Szerszámköltségek csökkentése egy több száz variációból álló terméskála esetén
Kihívás

Esetünkben egy Tier 2 autóipari beszállító termékskálájának felszerszámozása jelentette a kihívást, mivel azonos technológiával készülő termékekre volt szükség, viszont rengeteg variációban fordulhatnak elő. A becsült szerszámozási költség nagyon magas volt.

Megoldás

Egy univerzális, belőlről variálható szerszámot terveztünk. A belső szerszám betétekkel különböző hosszú, szélességű és magasságú termékeket lehet gyártani. Egy nagyon átgondolt szerszám és a betétek költsége jelentősen kisebb beruházásnak minősült, mint ha minden egyes variációhoz készült volna szerszám.

 

Kapcsolódó cikkek

Préselés vagy fröccsöntés?

Préselés vagy fröccsöntés? Erre a kérdésre nem létezik helyes válasz. Olvassa el cikkünket, melyből megismerheti mindkét gyártási technológia előnyeit és hátrányait és azt, hogy mikor melyiket a jobb választás!

Tovább
Új C-Frame présekkel bővül a géppark

Már olvashatta hírlevelünkben, hogy gépparkunkat további C-Frame présekkel bővítettük, így gazdagítva szolgáltatásaink körét. Az új géppel akár egy méter széles profilok is könnyen megmunkálhatók, hosszúsági és súlybéli korlátok nélkül.

Tovább
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.