hu

GYIK

Hogyan történik a megrendelés?

Megrendeléseket emailen keresztül fogadunk, melyeket 72 órán belül szállítási határidővel visszaigazolunk. A gyorsabb ügymenet érdekében rendelésük során hivatkozzanak az árajánlatainkban található referenciaszámokra (HXXXX). Új termék esetén, vulkanizáló szerszámot gyártunk, prototípust küldünk, melynek elfogadását követően kezdődik meg a széria gyártás.

Milyen adatok szükségesek az árajánlatkéréshez? 

Termék tervrajz vagy skicc / mintadarab, melyről műszaki rajzot készítünk

Mennyiség és szállítási rendszeresség

Anyagminőség meghatározása (tudjon meg többet). Annak hiányában, a termék üzeme során a vele kapcsolatba kerülő speciális, esetleges károsító anyagok, hatások felsorolása

Keménység meghatározása (tudjon meg többet)

Szín meghatározása (RAL skála szerint is lehetséges)

Speciális követelmények, pl. KTW, WRAS, FDA, gyógyszeripari tanúsítvány

Szállítási igények

Csomagolási igények

Termék beazonosíthatósági igények

Egyéb igények

Mekkora a minimum rendelhető mennyiség? Kis szériák is lehetségesek?

Árajánlatainkban mindig jelezzük a minimálisan megrendelhető mennyiséget. Ettől függetlenül van lehetőség kisebb szériák gyártására is, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Végeznek csomagolási tevékenységet?

Igen, csomagolásainkat a termék védelmének érdekében folyamatosan tökéletesítjük. Kérjük, hogy ajánlatkéréskor mindenképp jelezze csomagolással kapcsolatos igényeit.

Ki a szerszám költségviselője?

A szerszámozási költséget megállapodásunk szerint 50% vagy 100% mértékben továbbítjuk ügyfeleink felé. Egyedi megegyezés szerinti finanszírozás is lehetséges.

Ki a szerszám tulajdonosa? Elszállítható a szerszámom?

A kapcsolódó költségek kiegyenlítését követően a szerszám az ügyfél tulajdonába kerül, tehát szabadon rendelkezhet a szállításáról.

Meddig tároljuk a szerszámokat?

Az ügyfeleink tulajdonában lévő szerszámokat, az utolsó megrendeléstől számított 5 évig díjmentesen tároljuk. A szerszám tárolási idő lejáratáról értesítőt küldünk és dönthet arról, hogy elszállítja, vagy új megállapodás keretében meghosszabbítja a tárolást.

Milyen szerszámot rendeljek?

Műszaki kollégáink készséggel állnak rendelkezésére az optimális szerszám, illetve a technológia megválasztásakor.

Milyen szállítási feltétellel, paritásokkal dolgoznak?

Alapesetben telephelyi átvétellel (EXW SIC Hungary Kft.) adjuk ajánlatainkat. Más paritás szervezésére is nyitottak vagyunk:

  • FCA, az első fuvarozónak való átadástól a költség és a kockázat a vevőt terheli
  • DAP, helyszíni kiszállítás, mely esetén a darabárba építjük a szállítási költséget. Szerződött futárszolgálataink segítségével bárhová eljuttatjuk Önnek termékét!

Mennyi időt vesz igénybe a gyártás megkezdése?

Amennyiben még nem áll rendelkezésükre a szerszám, annak gyártása a bonyolultságtól függően 3 – 8 hetet vehet igénybe. Azon esetben, ha már rendelkezik cégünk által készített szerszámmal, termelési igényét rugalmasan kezeljük, de még a legkomplexebb igényeket is igyekszünk 4 héten belül kiszolgálni. Szerszámaink üzemét mindig az ügyfelek által előzetesen jelzett mennyiség és rendszeresség alapján tervezzük.

Amennyiben már rendelkezik más gyártónál készült szerszámmal, már az árajánlatkérés fázisában tájékoztatjuk a maximális napi, heti vagy havi legyártható mennyiségekről. Gyorsabb kiszolgálásra mindig van lehetőség extra műszak bevonásával, raktárkészletre gyártással vagy pótszerszám üzembe állításával.

Van raktáron termékük?

A SIC jelenleg két termékkört raktároz: gumi bóják és textil megerősített szilikoncsövek, könyökök és szűkítők. Egyéb termékeket kifejezetten ügyfél igény esetén, fejlett logisztikai elvek mentén raktározunk, mivel nagyrészt non-standard, egyedi termékek gyártásával foglalkozunk.

El tudják vállalni az egyedi termékem legyártását?

Egyedi termékek gyártásában széleskörű szolgáltatást nyújtunk. Kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseikre és segítenek a döntésben. Keresse őket a megadott elérhetőségen!

Milyen anyagminőséget határozzak meg az árajánlatban?

Amennyiben nem tudja az anyagminőséget meghatározni, kérjük, tudassa munkatársainkkal, hogy a tervezett gumialkatrész milyen műszaki igénybevételnek van kitéve, illetve milyen más anyagokkal érintkezik az üzem során.

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.