hu

Gumi-fém illesztés

Technológiai kihívás

Az illesztett fémalkatrészek mozgása során súrlódás lép fel, ami növeli a kulcsfontosságú alkatrészek erózióját. Ideális esetben a mozgó fém alkatrészek nem érintkeznek egymással, az illesztést közöttük gumitömítésekkel valósítjuk meg. A gumi fémre való vulkanizálása szaktudást és megfelelő technológiát igénylő művelet.

Termékfejlesztés
precíziós illesztéshez

A fémalkatrészek illesztésénél a tágulásnak, kopásnak köszönhetően gyakorta a tűréshatáron felüli mértékben figyelhető meg holtjáték, elmozdulás. A probléma leggyakrabban O-gyűrűk esetében tapasztalható. A vulkanizált gumival ellátott fémalkatrészek esetében tökéletesen pontos precíziós illesztés érhető el, nincs elmozdulás.

Hosszabb élettartam –
Magas értékű gumitömítések

A gépészeti környezetben fontos funkciót betöltő gumitömítés meghibásodása a szervizköltségek és a szervizidő jelentős megnövekedését idézi elő. A magas gazdasági értékkel bíró alkatrészek esetében javasolt a minőségi, vulkanizált gumival ellátott gumi-fém alkatrészek használata, ezáltal többszörösére növelhető a tömítések üzemideje, így jelentősen később vagy egyáltalán nem merülnek fel szervízköltségek.

Logisztikai megoldások az Ön igényei szerint

Rendkívül hatékony logisztikai módszereinek köszönhetően az elmúlt 80 év során a SIC sikeresen tevékenykedett számtalan ipari nagyvállalat fő beszállítójaként. A cégek egyedi igényeihez igazodó kiszállítási szisztémáinknak révén a különféle gumitermék-mennyiségek különféle rendszerességgel történő, pontos kiszállítására vagyunk képesek – az 1 darabtól az 1 millióig, a negyedévestől a heti rendszerességig. Logisztikai megoldásaink mindig az Ön specifikus igényeire szabottak, rugalmasak, mégis mindig pontosak.   

Szakértelem

Professzionális vulkanizálási eljárásainknak köszönhetően gumival bevont fémalkatrészeink, O-gyűrűink, tömítéseink és egyéb termékeink tökéletes illeszkedést biztosítanak. Gumitermékeinket akár elektromos tulajdonsággal is felruházzuk – fejlett technológiáink révén szigetelésre alkalmas, antisztatikus, disszipatív, konduktív gumitermékeket állítunk elő. Gumialkatrészeink korrózióvédelmének biztosítása érdekében korszerű és minőségi védőbevonatokat alkalmazunk. A tökéletes tapadás és mindig megbízható minőség érdekében piacvezető beszállítók által biztosított, világszínvonalú ragasztókat és felületkezelő szereket használunk. Gumitermékeink így a legextrémebb mechanikai-, nyomás- és hőhatásoknak is ellenállnak. A termékek karbantartását is vállaljuk, felkészült munkatársainknak az elhasználódott fém alkatrészek újra-vulkanizálása sem jelent problémát.

Technológiai előnyök

Alkalmazás

A gumi fémre való vulkanizálása terén megszerzett több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően a legkülönfélébb iparágak számára megbízható minőségű gumitermékeket gyártunk legyen szó gépiparról, autóiparról, villamosiparról vagy logisztikáról. A termékfejlesztés során mindig az adott iparág sajátos nyomás-, hő-, kémiai- és mechanikai körülményeit tartjuk szem előtt, hogy termékeink ellenállók és a gépészeti folyamatokban hosszú időn át tökéletesen megállják a helyüket. Egy kiemelt gazdasági értékű, gumival vulkanizált fémalkatrész gyártása és karbantartása komplex, felelős munka melyet nyugodtan bízhat a SIC Hungary szakembereire.

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:

Esetek

Tekintse meg esettanulmányukat
a gumi – fém illesztésről

Szögletes gumi tömítés elveszti a tömítési képességét az olajkapcsolat miatt
Kihívás

A fém – gumi termék gyártás után tökéletesnek tűnt szobahőmérsékleten, de üzemi körülmények között, az olajjal való kapcsolat miatt, az alkatrész élei romlottak. Természetesen a megváltozott formájú tömítés nem tömített tökéletesen.

Megoldás

A Reverse Engineering metódusát használva, kifejlesztettünk egy olyan gumialapanyagot, mely csak abban az esetben éri el a kívánt formáját, ha olajjal érintkezik. Így szobahőmérsékleten nem, de üzemi körülmények között tökéletesen tömítő terméket sikerült tervezni.

 

 

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.