hu
2018 február 19, hétfő

Szilikoncső kopáskontorollal

A szilikoncsövek kopásával számos építőipari vállalat harcol nap mint nap. A kopás abból adódik, hogy a szilikoncsövön keresztüljutó anyag súrlódik a cső falával és folyamatosan vékonyítja azt, egészen addig, amíg el nem ér egy kritikusan alacsony szintet. Ilyen probléma esetén egy hatalmas gép szétszerelése hasonlóan magas költségekkel járhat. Még egy egészen apró alkatrész is komoly következményeket okozhat, ha meglepetésszerűen kilyukad.

A kopás nemcsak a cső belsejében, de a külsején is végbe mehet. Ennek elkerülése azonban határokba ütközik. Általánosságban a szilikoncsöveket alkalmazó vállalatok számára a minőségellenőrzés jelent problémát, ami rendkívül idő- és költség igényes folyamat, amikor a cső egy nagyobb gépbe van beépítve. Ha ez a nehézség elkerülhető lenne, akkor a minőségellenőrzésre fordított idő drámaian lecsökkenne.

Ennek megoldására fejlesztettük ki a kopáskontrollal rendelkező szilikoncsövet. A két színből történő összeállítás lehetővé teszi, hogy időben észrevehető legyen a kopás. Ha az egyik oldalon kezd áttűnni a másik szín, akkor már biztos, hogy a cső vastagsága elérte a kritikus értéket. Így az üzembiztonság kockáztatása nélkül, időben lecserélhető és a kopás felett is kontrollt nyerünk. Elég egy vizuális ellenőrzés, többé nincs szükség bonyolult mérésekre, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a szilikoncső még üzembiztos. A kopáskontrollal rendelkező szilikoncsővel jelentős időt spórolhatunk meg a minőség-ellenőrzés során és drasztikusan csökkenthetjük az üzemmegállások számát. Miért kockáztatnánk?

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg!
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.