hu
2018 február 19, hétfő

Fényes vagy textúrált felületű tömlőt és könyékcsövet válasszunk?

Gondolkozott már azon, hogy mi lehet a különbség a fényes és durvább felületű csövek között? Eláruljuk, nem csak a megjelenés! Amikor a cső rendeltetéséről van szó, a felület döntő tényező. Elmagyarázzuk, miért.

A fényes felületet a nyers gumi megszilárdulása során érik el. Sok gyártó azonban káros adalékanyagot ad a gumihoz, például fluorszilikont, hogy még vonzóbb külsőt kölcsönözzön a csőnek. A tömlőket és könyékcsöveket azonban célszerű egyedileg elkészteni annak függvényében, hogy használat során milyen savakkal fog találkozni, így a nemkívánatos reakciók elkerülhetők.

A rendeltetés határozza meg, hogy milyen anyagból készüljön és milyen vulkanizációs folyamatokon mehet keresztül. Egy háztartásban például elegendő EPDM csöveket használni, mivel abban a környezetben biztosan nem lesz magas hőmérsékletnek kitéve. Ha azonban a magas hőmérséklet lehetősége vagy a begyulladás kockázata fennáll, ezzel szemben is ellenálló anyagot kell választani, hogy az égés során megelőzzük a káros gázok keletkezését. Ha ételszállításról van szó, még magasabb követelményeknek és az FDA szabványnak is meg kell felelnie. Továbbá fontos, hogy a légteret tisztán tartsuk, így a tömlők keresztmetszetébe nem jutnak be nemkívánatos részecskék.

Fontoljuk meg az alábbi szempontokat, mielőtt tömlőt vagy könyékcsövet választunk! Ha bármi kérdése van vagy tanácsra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! A SIC-nél sikeresen fejlesztettünk ki olyan fényes felületű csöveket, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, így biztonsággal használhatja őket. Tömlők és könyékcsövek széles választékát kínáljuk, amelyek megfelelnek a SAE J2006/SAE J20 A/FDA szabványoknak és pontosan az Ön igényeire vannak tervezve.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg!
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.