hu
2018 március 13, kedd

20 éve Magyarországon

Történelmet írunk. Már 20 éve, hogy a SIC Rubbers Magyarországon leányvállalatot alapított. Csupán csak két évtized kellett ahhoz, hogy ez a leányvállalat a közép-európai térség egyik vezető gumiipari vállalata legyen.

Minden 1997-ben kezdődött, amikor Michel Alliance azzal a céllal érkezett Magyarországra az anyavállalattól, hogy egy új gyártási egységnek találjon megfelelő helyet. Már abban az időben annyira megemelkedett a belga munkaerő ára, hogy a vállalat stratégiailag előnyösebbnek találta a termelés kiszervezését.

M. Alliance 3 hónapos folyamatos kutatás után bukkant Pásztóra, amely kiváló elhelyezkedése mellett elég rendelkezésre álló munkaerővel rendelkezett. A mai gyár helyén korábban egy képkeretező műhelye, még korábban egy TSZ épület állt. Ezek után felgyorsultak az események. 6 hónapon belül már zajlottak a munkafolyamatok a magyar egységben.

Először a sorjázás és minőségellenőrzést vettük át, majd az évek során egyre több, a gyártáshoz szükséges gép érkezett Belgiumból. Lassan, de biztosan egy komplex gyárat építettünk fel és jelentős tudásanyagok halmoztunk fel Magyarországon.

Fejlődésünk azóta is töretlen. Az utóbbi évtizedben jelentős technológiai fejlesztéseken mentünk keresztül, felállítottuk saját kutatás-fejlesztés részlegünk, valamint a marketing és menedzsment területeken is megerősödtünk, hogy a jövőben is készen álljunk a nemzetközi piacok kihívásaira.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg!
Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.