hu

Definició

Számos iparág termelésében játszanak kulcsfontosságú szerepet a különféle extrudált gumitermékek. Az extrudálással történő gumigyártás jelentős mértékben eltér a különböző vulkanizálási technológiáktól. Ebben az eljárásban a formálható, puha állagú gumi alapanyagot egy présgép egy meghatározott formájú és méretű alakzaton nyomja át, melynek eredményeképpen jellemzően hosszúkás, csőszerű termékeket kapunk. Az extrudált profilok végső formája ez esetben is a szerszám formájától függ. A SIC Hungary által használt egyéb technológiáktól eltérően az extrudált termékek hosszú, folytonos formával rendelkeznek.

Szakértelem

Az extrudálásnak két formája létezik: horizontális és vertikális. A horizontális extrudálás révén akár extrém hosszúságú gumitermékek is előállíthatóak, míg a vertikális technológia rendkívül precíz méret és formatartást eredményez. Az extrudált gumitermékek csatlakoztathatók is, az U- vagy L-alakú profilok fejlett technológiáinknak köszönhetően erős és pontos illesztésekkel érhetők. Vertikális és horizontális gépünk automatizálható is, így teret adva akár a nagy mennyiségben történő tömeggyártásnak is.

Technológiai előnyök

Alkalmazás

A hosszú, extrudált gumitermékek nagy számban előfordulnak az üveg-, motor- és autóiparban. A SIC Hungary évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gumi-extrudálás terén is, legyen szó akár nyílászáróknál használt L-alakú gumiprofilról, autóipari csövekről vagy akár szigetelő profilokról.

A SIC Hungary Gumiipari Kft. kiemelt tevékenysége az alábbi iparágak számara történő folyamatos gyártás, beszállítás:

Esetek

Tekintse meg esettanulmányukat
a gumi – fém illesztésről

Solving critical molding parameters for medical devices
Kihívás

Rubber – metal part seems perfect on room temperature after production, but during operating conditions it contacts oil and the angular seals are loosing the sharp edges, so the seal is imperfect.

Megoldás

With the method of reverse engineering we have developed a compound, which reaches its final form when it is in contact with oil, so the perfect seal is granted during operation.

Minőség és profizmus a gumigyártásban 1936 óta
Ipari gumitermékre van szüksége? Vegye föl a kapcsolatot a SIC szakembereivel! Megkeresésére rövid időn belül válaszolunk.